Ekspedisi Merdeka bermotor KL-London

RM60.00

Ekspedisi Merdeka bermotor KL-London
Penulis; Kapten Azizi Hashim & Saiful Haizan Hasam
Penerbit; Shakespot Sdn Bhd
Tahun; 2011
Halaman; 220
Versi Kulit Lembut

Sinopsis

Selami bagaimana 4 orang anak Malaysia daripada pelbagai keturunan - seorang juruterbang profesional, seorang wartawan eksekutif, seorang pengusaha kedai motosikal, dan seorang anggota PDRM merealisasikan impian mereka menunggang motosikal dari Kuala Lumpur ke kota London dengan menggunakan jalan darat sepenuhnya...

Kisah ekspedisi mereka ini telah dibukukan sebagai panduan untuk generasi kini dan akan datang di dalam Ekspedisi Merdeka 1Malaysia: Kenyataan! Bukan Lagi Mimpi.

Kini anda boleh mendapatkan buku setebal 224 muka surat yang berwarna penuh sarat dengan informasi mengenai latar belakang ekspedisi, persiapan, halangan, kerjasama berpasukan, jati diri serta cabaran yang dihadapi untuk menempuh perjalanan merentasi 18 buah negara sejauh 20,941km dalam masa 62 hari itu di sini.

Ditulis secara santai oleh mereka sendiri, disulami dengan gambar-gambar warna penuh yang menarik, ianya pasti memukau sesiapa sahaja yang membacanya.

“Jarak dalam 300 – 400 km per day. Kalau sampai awal,
kita move ke depan lagi, asalkan tak lebih daripada masa.
Pasal kita tak tahu apa halangan yang menanti kita di hadapan sana.
Mana hotel kita jumpa, kita masuk. After a long ride,
kita perlukan rehat yang secukupnya.
GOOD REST, GOOD FOOD and SAFETY yang aku pentingkan.”

Motosikal yang digunakan Versys 650!!

Kata Han Tayar Golek.
"Aku dah abis baca buku ni dalam masa sehari..tapi rasa mcm tak puas ler beb! sikit sangat citernya..hahaha. Harap2 ade ler keluaran Part 2 nanti. Walaupun hanya sekadar membaca buku..cerita & gambar2 yang dikongsi, pada aku itu pun dah cukup. Dah kire beruntung sangat lah tu sebab diorg sudi berkongsi pengalaman ride dari KL-London menggunakan jalan darat. Begitu indahnya ciptaan Tuhan. Ini serba sedikit memberi inpirasi dan membakar jiwa aku untuk ride lebih jauh..dan jauh lagi! InsyaAllah.."



Tambah ke dalam Troli:

  • Model: Ekspedisi
  • Berat Timbangan: 8 lbs
  • 4 Unit dalam Stok


Produk ini telah dimasukkan ke dalam katalog pada Monday 01 December, 2014.

IP alamat anda: 54.198.134.32
Copyright © 2017 mediajayastore. Powered by Zen Cart